La història dels inicis del turisme i els ritmes de la banda de música marquen l’inici de les festes de s’Illot
Centenars de silloters acudiren al pregó que pronuncià Joan Ballester.
Un altre dels grans cicles festius de l'estiu manacorí va començar ahir a s'Illot. El pregó de Joan Ballester i el concert de la Banda de Música de Manacor varen donar el sus a les festes, que duraran fins el proper diumenge dia 20 d'agost. Molts veïnats i veïnades volgueren ser testimonis de l'acte inicial de les festes, al qual també hi assistiren el batle de Manacor, Pedro Rosselló; el delegat de s'Illot, Antonio García juntament amb altres representants municipals.

El públic, el pregoner i la banda varen tenir un escenari privilegiat: l'horitzó en el mar que es veu des de la Ronda del Matí. L'acte va començar a les nou del vespre amb el pregó que oferí el veïnat de s'Illot, empresari turístic implicat en els afers silloters que descendeix del poble veí de Son Carrió, Joan Ballester. Un silloter que molts coneixen com en Joan Lluent o en Joan del Bonavista.

El pregoner va fer servir la seva història personal per exemplificar l’oportunitat que per alguns visionaris va suposar l’arribada del turisme. “Amb el meu cunyat i amb mon pare posàrem una cantera de marès, va ser quan començava el turisme i quan es necessitaven molts de cantons per construir els nous establiments hotelers”, explicà. Així Joan Ballester va recordar que “el primer hotel que es va construir a s’Illot va ser el Peymar”. I és que “llavors no hi havia res construït en tota Sa Coma i de s’Illot es veia tot Cala Millor”. El pregoner també ha explicat la transformació d’aquest nucli silloter perquè “allà on abans no hi havia res “ara hi tenim una escola, una farmàcia, metges o un poliesportiu”, seguí Joan Ballester. Per tancar els parlaments el delegat de s’Illot, Antonio Garcia, va reivindicar “la identitat que té s’Illot i que formam tots els que hi convivim”, just abans de desitjar unes bones festes a tothom.

Després començà el concert de la banda de Música, que combinà grans peces clàssiques amb bandes sonores i les versions d'alguns grans èxits del pop i del rock més actual. I és que el repertori del concert va incloure fins i tot una versió de la cançó “Despacito”.

El pregó i el concert de la banda de música serviren per donar el sus a les festes, que s’allargaran fins dia 20 d’agost amb desenes d’actes per a totes les edats. Diumenge dia 13 d’agost els més petits podran gaudir del parc aquàtic infantil que s’instal·larà al poliesportiu a partir de les 16.30 h. El mateix diumenge, dia 13 d’agost a partir de les 17 h se celebrarà una de les novetats del programa d’enguany. El t@rde@ omplirà la plaça del Mollet de música i bon ambient. I més tard, a partir de les 21 h la gran festa de l’escuma reunirà centenars de joves a la plaça del Llop.

Dilluns dia 14, a partir de les 19 h, se celebrarà un dels actes més tradicionals de les festes: la processó de les llanternes. A partir de les 10 h els més petits de cada casa podran participar en el taller de llanternes que se celebrarà a l’avinguda dels pins. I a la nit, a partir de les 21.30 h, els xeremiers i tots els que participin a la processó recorreran la platja de s’Illot. Tot d’una en acabar la processó començarà el cinema a la fresca a la mateixa platja, que enguany oferirà la pel·lícula familiar Vaiana.

Una altra de les cites importants de les festes és la processó marítima en honor a la Mare de Déu de l’Assumpta, la qual tendrà lloc dimarts dia 15 d’agost. Tots els que vulguin anar amb la barca principal de la processó poden recollir els tiquets fins dia 14 d’agost a les 14 h a l’oficina municipal de s’Illot. I després de la ruta marítima, el mateix dimarts dia 14 a partir de les 21 h, començarà la vetllada de ball de bot a la plaça del Llop. El dematí de dimecres dia 16 d’agost el poliesportiu es convertirà en tot un circ on els infants i els joves podran provar les seves habilitats.

I la nit de dimecrs dia 16 tendrà lloc una altra de les cites més esperades pels veïns: la gambada sillotera. A partir de les 21 h, l’avinguda dels Pins acollirà un dels sopars a la fresca més multitudinaris de les festes. Tothom podrà comprar els tiquets fins dia 16 d’agost a l’oficina de turisme, a la delegació municipal de s’Illot i al local de la Gent Gran de s’Illot.


Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100