La guia educativa d'enguany ofereix prop d’un centenar d’activitats, tallers i visites a tots els escolars del municipi
És la 22a edició de la guia que reivindica el municipi, la història i la gent
El departament d'Educació ha presentat a tots els centres educatius del municipi la guia que aglutina les activitats educatives per a escolars que durant aquest curs ofereix l'Ajuntament de Manacor. L'edició d'aquesta guia es va iniciar el curs que començà l'any 1996, ara fa vint-i-dos anys, i "per això hem volgut fer un esforç important per oferir noranta-set activitats i afegir nous tallers que treballen el coneixement dels referents de la nostra cultura popular i de la nostra història, els valors, les emocions, la nostra llengua, les noves tecnologies, la prevenció dels abusos sexuals infantils, el coneixement dels perills que suposa el consum de drogues o el respecte a la diversitat sexual", explica la batlessa i responsable de l'àrea d'Educació, Catalina Riera. "Durant tots aquests anys hem adaptat les activitats a les necessitats de les escoles i dels infants, i enguany hem fet un esforç important per ampliar la guia amb activitats que permetin obrir a les escoles alguns dels aspectes que marquen la realitat social que vivim actualment", afegeix Riera.

I és que la guia educativa d'enguany ofereix la possibilitat de conèixer diferents artistes de la ciutat, d'acostar-se a les figures de Ramon Llull, Antoni M. Alcover o Guillem d'Efak. A més "s'ofereixen activitats de prevenció dels abusos sexuals infantils, de la mà de la Fundació Rana; un taller sobre la prevenció del consum de drogues i la relació que tenen amb les malalties mentals, que dirigeix l'associació Estel de Llevant o l'activitat educativa sobre la diversitat afectiva i sexual, dirigida des de l'associació Ben Amics; totes són activitats adaptades a diferents cursos escolars que s'ofereixen a través d'entitats especialitzades en el seu àmbit", explica la batlessa de Manacor. Però la guia educativa ofereix moltes més activitats.

Conèixer els diferents nuclis del municipi, els principals monuments i museus del municipi, la festa de Sant Antoni, la Setmana del Llibre, les danses rituals de Manacor i tallers sobre Internet, salut, música, medi ambient, arts plàstiques, llengua, cultura popular, convivència, ciències socials i arts plàstiques. "La guia d'enguany aglutina noranta-set activitats didàctiques pensades específicament per escolars, perquè les puguin aprofitar els nins, les nines i els joves del municipi a través de les seves escoles", expliquen des del Departament d'Educació.

A més els Serveis Educatius municipals continuaran coordinant les diferents activitats que s'oferixen a les escoles durant les festes i efemèrides que se celebren a Manacor. Així per Sant Antoni els alumnes d'educació infantil i primària faran tallers i activitats que els permetran celebrar aquesta festa i acostar-se a la seva història. Durant el Dia de Mossèn Alcover, l'alumnat podrà aprofitar les activitats previstes a Institució Antoni M. Alcover. Tots els escolars podran visitar la Fira del Llibre i participar en diferents actes de la Setmana del Llibre, a més durant el Dia Internacional dels Museus podran gaudir dels diferents tallers que organitzarà el Museu d'Història de Manacor, durant la Setmana del Medi Ambient participaran en les diferents activitats i tallers que estan previstos i també podran gaudir de les representacions que aglutina la XXXIII Mostra de Teatre Escolar de Manacor.

Podeu consultar la guia educativa 2018-2019 en aquest enllaç:
www.manacor.org/wms/ofo/imgdb//archivo_adj334777.pdf
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100