La fira del llibre, presentacions de novetats editorials i espectacles per a tots els públics ompliran Manacor d’amor a la literatura
Dilluns dia 23 el claustre de Manacor acollirà la Fira del Llibre.
Presentacions de llibres, contacontes, exposicions, conferències, tallers infantils, concerts o concursos literaris. Aquests són els complements que la Setmana del Llibre ofereix a la tradicional fira que any rere any omple de llibres i roses el claustre de Sant Vicenç de Manacor. "El programa destaca sobretot el dia de Sant Jordi, que és la jornada estrella que atrau gent de tota l'illa i reafirma que Manacor no és només el referent cultural del Llevant sinó que és un referent per a tota l'illa", ha destacat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

De fet, la Fira del Llibre és el plat principal del programa d'actes culturals que comença aquest dimecres, dia 18 d'abril i dura fins al 29 d'abril. Així diversos éssers mitològics, actuacions musicals i contacontes acompanyaran els llibreters, les floristeries i les associacions que durant la Fira del Llibre de dilluns dia 23 seran presents al claustre. "La Fira del Llibre, enguany cau en dilluns i tots els nins i nines del municipi hi podran acudir amb les escoles i tornar-hi amb la família a passar-hi una bona estona", explica el bibliotecari Antoni Ferrer, que ha coordinat el programa d'actes de la Setmana del Llibre.

Molt més que una setmana
La Setmana del Llibre d'enguany durarà fins dia 29 d'abril i durant tot aquest temps "una trentena d'activitats ompliran el municipi de llibres, música, espectacles, dansa, conferències, presentacions de llibres i recitals", explicà la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. "Tot plegat s'organitza al voltant d'una proposta cultural amb activitats adequades per a totes les edats i repartides pel municipi", afegeix Antònia Llodrà.

La setmana del llibre comença dimecres dia 18 a les 19.30 amb la presentació del llibre il·lustrat "Els 6 guardians. Una història de Pasqual Calbó", de Iolanda Bonetnou. L'endemà, dijous dia 19 l'activitat es reparteix entre la torre dels Enagistes i la torre de ses Puntes. A les 19 h la sala d'exposicions de la torre de Ses Puntes acollirà la inauguració de l'exposició de Ramon Cavaller "50 aquarel·les de la Menorca del segle XVIII" i mitja hora més tard, a les 20 h l'autor manacorí Tomeu Matamalas hi presentarà la seva nova novel·la, que du Nova Esmirna per títol. Al Museu de Manacor, que s'ubica a la Torre dels Enagistes, a les 19 h se celebrarà una visita guiada a l'exposició "Promontoris i murades, els caps costaners de l'edat del bronze a Mallorca i Menorca", i a les 19 h la directora del Museu de Ciutadella, Majo León, explicarà la importància de les col·leccions museístiques i el seu model de gestió.

Divendres 20 d'abril el claustre de Manacor concentrarà les activitats enfocades a totes les edats. A les 16.30 h i a les 18 h la biblioteca acollirà els tallers de treballs manuals "Llibre d'artista", que aniran a càrrec d'Ennigulart. I a les 20, al claustre, se celebrarà el concert del grup Jo Jet i Maria Ribot. L'endemà, dissabte dia 21 la biblioteca acollirà a les 19.15 h la conferència "El sueño auroral de María Zambrano: frente al poder". I l'endemà, diumenge dia 22, el Conservatori acollirà a les 19 h el recital Cançons i Àries, que interpretaran la soprano Marina Serra i el pianista José López. Dia 23 les activitats es concentraran al voltant de la Fira del llibre. Però la Setmana del Llibre no s'acaba aquí, tallers, més presentacions de llibres, conferències i moltes coses més formen part del programa que es pot consultar a la web www.manacor.org
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100