La Festa Pagesa de Son Macià fa embogir tothom actualitzant amb humor les feines que abans es feien a fora vila
Un particular concurs de tir amb fona o de fer clots han estat algunes de les proves.
La Festa Pagesa que se celebra amb motiu de les festes de Son Macià ha tornat a conjugar l’humor més irreverent amb la tradició rural macianera i la modernitat més absoluta. I és que la festa és un dels actes clàssics de les festes del poble i cada any posa a prova l’enginy dels participants i també la creativitat dels organitzadors. Les proves han començat a partir de les quatre del capvespre amb el concurs d’estirar corda i el de fer clots amb aixada i càvec. Tot sota l’atenta mirada del rei del tron de garbes, que seguint la temàtica de les festes d’enguany, inspirada en la sèrie Joc de trons, ha presidit la Festa Pagesa.

La Festa Pagesa d’enguany s’ha desenvolupat en un nou escenari, un camp situat just davant el centre cívic de la localitat. La graderia improvisada s’ha pogut allargar i els espectadors han tengut més perspectiva per contemplar les diferents proves. Una de les principals novetats d’enguany ha estat el concurs de punteria amb bassetja “per llevar la ràbia als participants”, explicà el presentador. I és que aquesta prova plena d’humor ha posat a l’abast dels tiradors personatges caracteritzats com el president dels Estats Units, Donald Trump; la televisiva Belén Esteban; el cantant Luis Fonsi; el jugador de futbol Cristiano Ronaldo o el polític Pablo Iglesias.

A la Festa Pagesa d’enguany tampoc no hi ha faltat el concurs d’agafar ous en parella, que ha tengut un bon nombre de participants, les bísties estirant carros, la possibilitat d’intentar llaurar estirant en grup una arada amb rodes, o el concurs de menjar síndria. A més, enguany els assistents han pogut gaudir d’una exhibició de pastoreig amb cans. Durant la nit la festa va continuar amb l’actuació del grup Mel i Sucre, dedicada als més petits de cada casa i més tard, a partir de les 23 h, els joves amb més ritme varen fer una demostració de dansa.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100