La Crida des del balcó de l’Ajuntament i la sortida de la Mulassa donen el sus a la setmana de festes de Sant Jaume
Centenars de veïns es reuneixen davant el consistori per seguir la mula.
“Vilans de Manacor, preneu els carrers del vostre poble, encamisau-vos d’alegria blanca, enceneu el foc dels festers, cremau la roba vella i el mal fat, incinerau els baleigs que us corquin les bigues d’una vida plena”. Amb aquestes paraules, que enguany pronuncià la musicòloga, professora i investigadora Bàrbara Duran, s’han iniciat les festes de Sant Jaume. I és que el balcó de l’Ajuntament de Manacor ha tornat ser testimoni de la Crida de Sant Jaume, el text que des de fa alguns anys convida a celebrar la festa patronal de Manacor.

“Saludau la bona nova d’una festa tan novella com antiga. Indagau els segles de la vostra història i conrau els solcs fecunds del vostre futur. Feis sonar la música per les places, cantau i dansau com si repicassin esquelles i picarols de gresca dins les nits de lluna i revetla. Trescau els carrers de la vila, feis honor al nostre patró i al nostre rei en Jaume” continuà la crida a la festa pronunciada per Duran. “Vilans de Manacor, cavallers, síndic jove, poble sobirà, govern del poble, senyor batle, és hora que comenci la festa, que esclatin els coets i que sonin les campanes. Alçau les copinyes, Manacor és Sant Jaume!”, va acabar la crida.

Amb aquestes paraules es varen encendre les ganes de bauxa de tots els que es reuniren davant l’Ajuntament de Manacor cridats per l’inici de les festes i per la sortida de la Mulassa. I és que amb només dos anys de vida, la Mulassa, la versió de cartó de l’animal que antigament es rifava en motiu de les festes de Sant Jaume, ha esdevingut un dels atractius més reconeguts de la festa.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100