La brigada municipal compta amb una nova màquina multifuncional que permet augmentar les actuacions de millora als carrers
S’han invertit uns 30.000 euros en la nova màquina, que fins ara s’havia de llogar.
L’Ajuntament de Manacor ha adquirit nova maquinària que els operaris de la brigada municipal utilitzaran en les obres de manteniment i de millora de places i carrers. “Fins ara aquesta maquinària s’havia de llogar, per exemple, per realitzar rebaixos per fer accessibles les voravies o per repartir la terra dels foguerons de Sant Antoni i ara tendrem aquesta nova maquinària a la nostra disposició cada dia”, explica el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera. De fet, “es podrà aprofitar bé la nova maquinària perquè des del departament hem aconseguit reorganitzar el funcionament de la brigada municipal per tal que els operaris puguin dedicar-se a tasques de manteniment, a l’eliminació de les barreres arquitectòniques i a la millora de l’enllumenat públic”, afegeix Sagrera. I és que es preveu que la nova màquina permeti augmentar les actuacions d’aquest tipus.

La nova màquina ha costat 32.000 euros i compta amb una formigonera i un braç granera com a accessoris. A més, des de la delegació de Serveis Generals han recordat que “el pressupost d’enguany compta amb una partida de 155.000 euros que es dedicaran a renovar el parc de vehicles municipal i adquirir una altra nova màquina perquè la brigada pugui rehabilitar camins i camades rurals d’ús públic.

Noves prioritats
Cal recordar que des de la delegació de Serveis Generals “s’ha fet molta feina perquè des de la brigada municipal es prioritzi la millora i el manteniment dels espais urbans a qualsevol altra tasca”, explica el cap de la brigada, Antoni Barceló. Així, s’ha establert un nou reglament per a la cessió de taules, cadires i material per a actes festius, que ara s’entreguen en contenidors per evitar que el material quedi al carrer i fer-ne més fàcil el procés d’entrega i de recollida. A més, per facilitar la celebració d’actes musicals i festius, la plaça de Ramon Llull, la del Palau, el parc municipal i el parc del molí d’en Beió s’han equipat amb més il·luminació i amb armaris elèctrics capaços d’alimentar els equips de so i de llums.

Aquestes mesures fan que els operaris de la brigada reduesquin la dedicació al muntatge d’actes festius. Així, s’han pogut centrar en la millora de places i carrers, en la retirada de material elèctric obsolet de les façanes i de la via pública, en la reparació de les avaries històriques de l’enllumenat públic i en les inspeccions a les instal·lacions elèctriques als edificis públics per millorar-ne l’eficiència. “Amb aquestes mesures hem aconseguit que la brigada pugui dedicar-se al manteniment i la millora del municipi, per això ara és necessari equipar els treballadors amb maquinària moderna i adequada a la tasca que realitzaran a partir d’ara”, explica el regidor Joan Sagrera. “El nostre objectiu és aconseguir tenir una brigada equipada amb la maquinària que necessita un municipi com Manacor”, conclou Sagrera.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100