L’exposició "Aquí sí que ho pots tocar" du fins a Santanyí algunes de les peces més icòniques del Museu de Manacor
La mostra reuneix rèpliques exactes d’algunes peces de la col·lecció que es poden tocar
Dissabte passat, dia 30 de març, es va inaugurar l’exposició "Aquí sí que ho pots tocar" a la Sala Bússer de l’Ajuntament de Santanyí. Es tracta d’una mostra produïda pel Museu d'Història de Manacor, amb la col·laboració de l'Associació d'Amics del Museu d'Història de Manacor, que després de poder veure’s a la torre dels Enagistes durant l’any 2018, ara es pot contemplar i tocar a Santanyí.

El mes de maig del 2018 el Museu d’Història de Manacor va inaugurar una experiència de caire temporal amb l’objectiu de fer més accessible per a les persones amb discapacitat visual les col·leccions del Museu. I és que l’exposició "Aquí sí que ho pots tocar" permet als visitants tocar rèpliques exactes de peces arqueològiques que es troben a les vitrines de les sales permanents. A través de motlles i també amb impressions en 3D s’han replicat les delicades peces del museu per poder-les posar a l’abast de la gent i desmitificar la imatge del museus com a centre on no es pot tocar res, no es pot córrer, ni xerrar, ni divertir-se; on només té cabuda la contemplació de l’objecte. A més a més des del Museu de Manacor es volia que aquestes peces fossin accessibles per a tothom: nins, persones amb dificultats visuals i qualsevol persona a qui li agradi tocar.

L'associació cultural Lausa ha organitzat la itinerància d'aquesta exposició, amb el suport de l'Ajuntament de Santanyí, amb l'objectiu educatiu d'acostar el patrimoni a tots els públics. L’exposició es podrà visitar fins el 13 d’abril, de dilluns a divendres de les 9.00 a les 14.00 h a la sala Bússer de l’Ajuntament de Santanyí.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100