L’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor estarà enllestida el pròxim mes de març
Les obres per millorar aquest servei hospitalari tenen un pressupost de 2’2 milions
Per a aquesta fase inicial de reforma es preveu un inversió de 2.272.685,31 €
La batlessa de Manacor, Catalina Riera; juntament amb el delegat de Salut, Antoni Sureda; han acompanyat la consellera de Salut, Patricia Gómez; i la directora de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, en la visita a les obres del Servei d’Urgències de l’Hospital de Manacor. Aquestes obres formen part de la fase inicial del Pla Director de reforma i ampliació del centre i, segons es va anunciar durant la visita, estaran enllestides el proper mes de març.

Les obres, que varen començar el mes de febrer de l’any passat, s’executen a bon ritme i es compleixen els terminis prevists. El projecte suposa l’ampliació del Servei d’Urgències, que estarà format per dues plantes de 500 m2 de superfície cadascuna. El pressupost per a aquesta fase inicial de les obres per ampliar l’Hospital és de 2.272.685,31 €.

Més superfície
A la planta principal hi haurà una nova àrea d’observació, amb setze boxs i una àrea diferenciada per a l’atenció pediàtrica, que tindrà dos boxs d’observació i sis llocs per a diferents tractaments. També es construeix una planta soterrani que albergarà diverses dependències no assistencials, com ara una sala de reunions, despatxos i el taller d’electromedicina.

Però el servei d’Urgències no és l’únic que s’ha d’ampliar. El Pla Director per modernitzar l’Hospital de Manacor preveu seguir ampliant les dependències entre quatre i sis anys més. Amb la reforma i l’ampliació projectades, la superfície de tot el centre s’incrementarà 23.330 m2, ja que es passarà dels 27.165 m2 actuals a 50.495 m2.
Així, després de l’ampliació del servei d’Urgències, a més d’altres actuacions, es preveu la construcció d’una nova UCI (Unitat de Cures Intensives), l’ampliació del bloc quirúrgic així com també la realització d’un nou edifici que albergarà tots els serveis ambulatoris com consultes externes, gabinets, Hospital de Dia i Hemodiàlisi.

Per una altra banda, actualment també s’està executant l’ampliació del servei de Radiologia per instal·lar els aparells que han de permetre fer la ressonàncies magnètiques a Manacor. Una actuació que, segons les previsions, acabarà el mes de febrer, i permetrà la seva posada en marxa el mes de març.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100