L’Ajuntament, les empreses i els instituts animen els estudiants de FP a fer els seus propis projectes empresarials
Es convoquen uns premis per promoure l’esperit emprenedor de l’alumnat.
L’Ajuntament de Manacor, en col·laboració amb els instituts i centres de formació professional del municipi, convoca el Concurs de Premis de Desenvolupament Local de Manacor als millors projectes empresarials de l’alumnat de formació professional, que premiarà els millors projectes empresarials realitats per alumnes de Formació professional de grau mitja o superior amb caràcter innovador, real i adaptat al municipi de Manacor. Aquests premis “pretenen motivar i promoure l'esperit emprenedor, innovador i creatiu de l'alumnat i al mateix temps crear vincles entre institucions, instituts i empreses per adaptar millor la formació a les necessitats i als perfils que es demanen per accedir a nous llocs de treball”, ha explicat la batlessa durant la reunió que ha mantingut amb alguns dels membres del jurat del concurs.

De fet aquest concurs pretén fomentar l'esperit emprenedor entre els estudiants de cicles formatius i els membres dels centres educatius, fomentar l'interès per l'autoocupació en els centres de formació
professional i premiar la capacitat innovadora, de visió de projectes reals o potencials, a l'entorn del municipi de Manacor. Hi pot participar tot l'alumnat de cicles formatiu de grau mitjà o superior que cursin el mòdul d'empresa i iniciativa emprenedora o una titulació equivalent durant el curs 2017-2018 al municipi de Manacor. I també hi poden participar els alumnes i les alumnes manacorins cursin els mateixos estudis en un altre municipi.

Cada alumne pot presentar un únic projecte empresarial i els interessats en participar-hi ho poden fer fins el 30 d’abril. Hauran de presentar el projecte empresarial juntament amb el full d’inscripció que es troba adjuntat a les bases a la portada de la web www.manacor.org. Els participants en el concurs opten a tres premis. El 1r consisteix en 300 euros i 2 cursos de formació; el 2n premi, en 200 euros i 2 cursos; i el 3r premi, en 100 euros i 2 cursos.

Durant el mes de maig es donaran a conèixer els alumnes premiats pel jurat d’aquesta primera edició dels Premis de Desenvolupament Local de Manacor als millors projectes empresarials de l’alumnat de formació professional estarà format per Ana Seijo, que és mentora d'emprenedors ab el mètode Lean Startup; Mariona Mestre, enginyera de telecomunicacions; Bàrbara Sureda, enginyera industrial; Antonia Aranda, economista i Antonio Blanquer, CFGS Administració i Finances i Graduat Social.

Amb aquest concurs “pretenem fer que l'alumnat desenvolupi habilitats entorn a la creació d'empreses i facilitar que l'alumnat pugui sistematitzar i exposar els seus coneixements en la creació de projectes empresarials i d'autoocupació, a més de donar visibilitat i prestigi a la formació professional”, conclou Ana Otero, la tècnica encarregada de coordinar tot aquest projecte des del departament municipal de Desenvolupament Local.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100