L’Ajuntament cedeix nous espais per ampliar les unitats bàsiques de salut a s’Illot i Cales de Mallorca
La Conselleria de Salut s’encarregarà d’equipar els nous consultoris.

L’Ajuntament de Manacor col·labora amb la Conselleria de Salut per tal que es puguin ampliar i millorar les unitats bàsiques de salut de s’Illot i de Cales de Mallorca. Per això des de l’Ajuntament s’han cedit nous espais municipals perquè es puguin ampliar aquests punts d’atenció i perquè es millorin i renovin les instal·lacions on els veïnats acudeixen quan necessiten els professionals santaris. El batle de Manacor, Pedro Rosselló, ha destacat l'aposta del govern municipal per l'atenció primària, que és "l'àmbit que entre tots hem de potenciar si volem alleugerir la pressió que pateix el servei d’urgències de l’Hospital de Manacor”, ha explicat el batle.

Per la seva banda, el regidor de Sanitat, Antoni Sureda, ha destacat que aquesta iniciativa "respon a l’interès que tant des de l’Ajuntament com des de la Conselleria tenim per millorar i renovar els espais de salut dels nuclis costaners de Manacor perquè l’objectiu que tenim tots és que tothom tengui accés a una atenció primària confortable, tant per als professionals com per als veïnats i visitants".

Així, a s’Illot s’ha renovat el conveni de cessió del centre de salut de s’Illot a favor del Servei de Salut de les Illes Balears. Amb la renovació, a més de les tres consultes mèdiques, la sala d’espera, el rebedor, els dos banys i el traster que fins ara utilitzava el servei de salut, s’hi suma un nou espai de més de vint metres quadrats. A canvi de la cessió l’IB-Salut es compromet a instal·lar aparells de climatització al rebedor, a la sala d’espera i a la nova sala de més de vint metres quadrats, que eren els espais que fins ara no tenien cap tipus de climatització. “És una actuació que els veïnats reclamaven per poder equiparar l’atenció mèdica que es rep a s’Illot amb la dels punts d’atenció mèdica de la resta del municipi, ara confiarem que gràcies a l’ampliació de l’espai que la Conselleria té a la seva disposició puguin venir més professionals a atendre la població de s’Illot i ampliar els horaris d’atenció”, ha explicat el regidor de s’Illot, Antonio García.

A Cales de Mallorca l’Ajuntament de Manacor cedeix al Servei de Salut de les Illes Balears uns vint metres quadrats d’espai al centre cívic d’aquest nucli costaner. D’aquesta manera se sumarà una nova consulta mèdica a les tres que ja existien i també un nou bany als tres que ja hi havia. L’espai que l’Ajuntament ha cedit fins ara l’ocupava l’oficina de la Policia Local a Cales de Mallorca, que ara passarà a ocupar un espai al primer pis del centre cívic.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100