Els silloters devoren més de 300 quilos de gambes en el sopar que ha reunit un miler de veïns a l’avinguda dels Pins
El nucli de s'Illot ha posat damunt la taula un dels plats més esperats de les festes d’enguany: la Nit Marinera de la gambada sillotera.
Centenars de persones es concentraren a les taules que omplien l’avinguda dels Pins. Atrets per l’olor de les gambes, que es varen començar a torrar devers les vuit i mitja de l’horabaixa, els silloters i silloteres ocuparen les taules i cadires que han conformat un dels sopars més multitudinaris de les festes. “Estam molt contents perquè s’han acabat els 800 tiquets que estaven preparats en un temps rècord i volem que tothom passi molt de gust menjant els 300 quilos de gambes que passaran per les paelles”, destacà el regidor delegat de s’Illot, Antonio Garcia.

La gambada va començar oficialment devers les nou del vespre, quan es va donar el “sus” a la immensa cua de gent que esperava per a bescanviar el seus tiquets per plats de gambes, acompanyades de pa i allioli. Tot i que l’espera no va ser llarga, la cua per fer-se amb el plat de gambes va ser contínua. “Vull donar les gràcies a tothom per la paciència i el civisme que han demostrat durant aquest sopar multitudinari i també he de destacar la implicació directa d’Hiper Centro i del restaurant Es Cruce, sense els quals seria impensable una vetllada com aquesta”, afegí el delegat de s’Illot.

Els representants polítics que acudiren a la Gambada ho feren, igual que l’any passat, disposats a embrutar-se les mans. I és que el batle i molts dels regidors del govern municipal, s’afegiren als voluntaris que formen part de l’organització de l’esdeveniment i ajudaren a servir les gambes, les begudes i els postres entre els comensals. Un fet que no va passar desapercebut entre el públic

A la Gambada sillotera tampoc no hi varen faltar l'animació ni el ball. I és que, després de sopar, el ball en línia va animar l'ambient fins passada la mitjanit. Però les festes no s’aturen i divendres al matí hi haurà festa per a totes les edats. A les deu del matí començarà, a la ronda del Matí, la Mostra de dibuix, que es dedica al públic infantil i juvenil. A la mateixa hora, a l’avinguda dels Pins, tendrà lloc la gran festa de la Gent Gran. Divendres capvespre, a la mateixa avinguda, es farà un lloc ben especial a la solidaritat, i és que, de les 18.30 a les 21.30 hores, s’hi instal·larà el bus de l’Associació de Donants de Sang de Mallorca.

L’horabaixa, la música, l’animació i el ball es faran amb el protagonisme de les festes. A les 19.30 hores començaran, al carrer del Llebeig, la cercavila i el correfoc amb els dimonis de Son Ganxo. A partir de les 20.30 hores, la Nit de flamenc, a càrrec de l’acadèmia Satu Jiménez, omplirà la plaça del Mollet i, més tard, a les 22.30 hores, la gran revetla sillotera, amb els grups La Locamotora i Ácaros del Son, farà ballar tothom de valent a la plaça del Llop.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100