Els ciutadans i ciutadanes es banyen i participen de valent a la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”
La piscina del Club Nàutic de Porto Cristo acollí aquestea festa solidària.
Els ciutadans i ciutadanes de Manacor han demostrat un any més la seva solidaritat amb els malalts d'esclerosi múltiple. Tothom ha pogut participar en aquesta campanya solidària a la piscina del Club Nàutic de Porto Cristo i a qualsevol de les 28 piscines i les 10 platges de tot Mallorca que enguany han participat a la campanya “Mulla't per l'Esclerosi Múltiple”. Es tracta d'una iniciativa en què els assistents es banyen i neden simbòlicament en solidaritat amb les persones afectades per aquesta malaltia neurològica. I és que aquesta malaltia afecta una de cada deu persones a les Illes Balears.

Un dels objectius de la campanya “Mulla't per l'Esclerosi Múltiple” d'enguany ha estat aconseguir batre el rècord 2016 de metres nedats a tot Mallorca a favor dels malalts d'Esclerosi Múltiple. L’any passat aquesta campanya de sensibilització va reunir més de 1.852 persones, les quals en total nedaren 1.086.165 metres. Així que l'objectiu del 2017 ha estat aconseguir que més de 1.800 persones nedin entre totes elles més de 1.086.165 metres per conscienciar sobre l'esclerosi múltiple. "Som un municipi capdavanter i sempre quedam en segona o tercera posició pel que fa a metres nedats, enguany anam bé i confiam fer podi", explicava devers les dotze del migdia una de les voluntàries.

Els participants, a més de nedar a favor dels malalts d’esclerosi múltiple, han pogut col·laborar econòmicament amb l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (ABDEM) fent donacions o adquirint camisetes, tovalloles i altres elements de la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”. A més de molts ciutadans i ciutadanes, els regidors Joan Gomila, Isabel Febrer, Maria Antònia Sansó, Mateu Juan, Maria Isabel Bauzà o Sebastià Nadal han participat en aquesta festa solidària.

Els organitzadors recorden que l'esclerosi múltiple és una malaltia degenerativa, crònica i enigmàtica, ja que no es coneix la seva causa ni té cura de moment; es manifesta per primera vegada en adults joves amb una evolució impredictible i diferent en cada cas. L’esclerosi múltiple no és hereditària, contagiosa ni mortal i els seus símptomes més freqüents són fatiga, trastorns visuals, problemes d'equilibri i coordinació, alteracions de sensibilitat, trastorns de la parla o problemes de bufeta. Des de l'Associació Balear d’Esclerosi Múltiple aposten per donar una millor qualitat de vida als malalts organitzant excursions, viatges o intentant que els fisioterapeutes i professionals que els atenen coneguin les millors tècniques per poder rehabilitar els malalts d’esclerosi múltiple.Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100