El XVI Tast de vins del Pla i Llevant mostra la millor oferta dels cellers de la comarca al parc municipal
Deu cellers i centenars de veïnats i veïnades acudeixen a la seva cita anual amb el vi

Deu cellers de la DO Pla i Llevant, un tast de productes artesans i l'empenta de la Confraria de Tastavins han fet possible una altra edició de la principal cita anual que els manacorins i manacorines tenen amb el vi. El XVI Tast de Vins de la Denominació d’Orígen Pla i Llevant serveix perquè els ciutadans de Manacor puguin conèixer els vins que es fan més a prop de ca seva i també el seu procés d'elaboració gràcies les persones que es dediquen al vi. Aquesta gran cita vinícola que enguany s’ha tornat a convocar al Parc Municipal de Manacor ha reunit deu cellers integrats en la DO Pla i Llevant. Així els cellers Can Coleto, Can Majoral, Bordoy, Pere Seda, Vins Miquel Gelabert, Vins Toni Gelabert, Vidauba, Armero i Adrover, Vi Rei i Vins es Fangar han donat a conèixer entre el públic els seus nous vins i tot el que poden oferir els productes vitivinícoles que poden oferir. Els assistents, a més del vi, han pogut tastar els productes artesans mallorquins que ha ofert Hiper Centro.

Cal recordar que la Confraria de Tastavins de Manacor durant les Fires i Festes també ha impulsat el VI Curs de tast de vins i el sopar Cultura i gastronomia. Es tracta d'un esdeveniment que reunirà vi, poesia, música i un tast de tapes dimecres dia 5 de juny al Claustre de Manacor. A més des de la Confraria de Tastavins durant l'any organitzen moltíssimes activitats com conferències, tast de vins i visites a cellers que ajuden a difondre l'ancestral cultura del vi a Manacor.

Els vins del Pla i Llevant
La Denominació d'Origen Pla i Llevant es va fundar l'any 1999. Agrupa 18 municipis de les comarques del Pla i del Llevant de Mallorca: Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sineu i Vilafranca de Bonany.

Actualment formen part de la Denominació d'Origen 14 cellers i 720 viticultors, que conreen un total de 444 hectàrees de vinya. En aquesta extensió els viticultors de la DO Pla i Llevant cultiven les varietats chardonnay, moscatell de gra petit, moscatell d'Alexandria, parellada, riesling, viognier i les autòctones premsal blanc i giró ros per elaborar els vins blancs.
Per extreure el vi negre cultiven les varietats cabernet sauvignon, merlot, monestrell, pinot noir, sirà, ull de llebre i les autòctones callet, mantonegro, fogoneu i gorgollassa. Aquests foren alguns dels aspectes que els representants dels cellers comentaren amb els assistens al XVI Tast de Vins de la DO Pla i Llevant de Fires i Festes.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100