El tren elèctric arriba a l’Estació de Manacor, que es reforçarà com estació intermodal amb més connexions
El primer tren elèctric amb passatgers ha arribat passades les 11.40 h a Manacor
Amb l’arribada del primer tren elèctric a l’estació de Manacor la xarxa ferroviària de Mallorca està electrificada en tot el seu recorregut. Amb l’electrificació de la via que va des de l’estació de l’Enllaç fins a Manacor, un tram de 32 quilòmetres, s’han invertit 30 milions d’euros. Una inversió que està confinançada al 50% amb fons europeus FEDER
 
“Estam encantats amb les millores però si escoltau els ciutadans i ciutadanes de la comarca sabreu que junts volem anar molt més enllà: volem un tren que sigui un projecte transformador de la mobilitat a tota la comacra, que sedueixi la ciutadania, que sigui competitiu i que pugui vertebrar la mobilitat al Llevant i a tota l’illa de manera sostenible”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. La batlessa, acompanyada del regidor de Transports, Mateu Juan; el primer tinent de batle, Pedro Rosselló; i la regidora Núria Hinojosa, ha rebut la presidenta del Govern, Francina Armengol, la vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets; el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; la consellera insular de Territor, Mercedes Garrido i diferents representants municipals que han arribat a Manacor en tren.

“Des d’avui, amb l’entrada en servei del tram fins a Manacor, tota la xarxa ferroviària de Mallorca està electrificada”, ha indicat Armengol. La presidenta ha posat en relleu que, a partir d’ara, els ciutadans podran estalviar-se el transbordament que feien a l’estació de l’Enllaç i arribar, així, més ràpid i còmodes al seu destí. Per part seva el conseller Marc Pons ha explicat que les noves concessions d’autobús confluiran en l’estació de Manacor i incrementaran les freqüències, fet que reforçarà la condició del municipi com a centre neuràlgic del transport públic de tota la comarca del Llevant: “l’objectiu és potenciar la intermodalitat, donar facilitats als ciutadans i connectar la comarca amb Palma i la resta de municipis de Mallorca”. I és que les noves concessions d’autobús confluiran en aquesta estació i es coordinarà la coincidència horària entre ambdós sistemes de transport per tal d’afavorir la intermodalitat i haver d’esperar el menys possible.

El projecte d’electrificació del tren fins a Manacor ha suposat la instal·lació de 32 quilòmetres de catenària al llarg del recorregut i s’han construït 4 subestacions (fonts d’alimentació d’energia a la catenària) a l’Enllaç, Sant Joan, Petra i Manacor.

L’electrificació suposarà, una vegada passat el primer mes d’adaptació del servei, una reducció d’uns 8 minuts en la durada del viatge. A més els usuaris amb origen o destinació Manacor s’estalviaran el transbord obligat a l’estació d’Enllaç i no hauran de canviar de tren a mitjan camí. També cal destacar que, com que els trens són elèctrics, s’incrementa el confort i es redueixen el renou i les vibracions. En l’àmbit ambiental també cal destacar que les emissions de diòxid de carboni es reduiran un 60% i cada any s’estalviaran 1.060.000 euros en manteniment i combustible.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100