El cicle Art, Cinema i Cultura ofereix devuit activitats en diferents espais del municipi fins el mes de maig
La programació proposa el cinema com a fil conductor d'aquest cicle que inclou exposicions, música, conferències, tallers i activitats per a tots els públics.

Manacor enceta un nou cicle cultural que posa esment en el cinema i que permetrà acostar la música, l'escultura, les arts escèniques, el documental, la fotografia, l’animació, els tallers o conferències a diferents espais del municipi fins al pròxim mes de maig. “Amb el cinema com a fin conductor volem oferir exposicions i espectacles de diferents disciplines sense oblidar el públic infantil”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

“Aquest cicle no seria tan complet sense la col·laboració de diferents col·lectius de l'àmbit artístic que han aportat diferents propostes i han fet feina conjunta amb el departament de Cultura”, ha afegit la regidora. “Vull agrair especialment a Art Cool Actiu, a 39 escalons i a les Dones de Llevant l’esforç que han fet perquè aquest cicle surti rodó i vull deixar clar que la nostra intenció és seguir fent feina amb les diferents entitats del municipi i recollir les seves propostes”, ha concretat Antònia Llodrà. En aquest sentit l’artista Maria Huerga ha explicat que des de l’associació que representa, Art Cool Actiu, s’han implicat en diferents activitats. Així el proper dia 1 d'abril a les 20 h “ens endinsarem en el món de la performance amb el documental de l'artista Marina Abramovic, que inclourà algunes sorpreses” i dia 13 de maig “ampliarem els horitzons de la Mostra d’Art al Carrer”.

“La incidència del cinema marcarà bona part de la programació cultural, que ocuparà nous espais com la sala d'art del complex s'Estació, que acollirà diferents activitats municipals; l'Espai Na Camel·la o la plaça Ramon Llull i la zona de vianants de Manacor que dia 13 de maig s’ompliran d’art, música i teatre al carrer”, ha explicat Llorenç Carreras, el tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Manacor.
18 activitats
El cicle comença aquest dissabte, dia 11 de març a les 19 h amb la inauguració de l’exposició Genèric intencionat, l’exposició de la ceramista Elisenda Pipió que fins dia 31 es podrà veure a la Torre de ses Puntes. Divendres dia 17 de març a les 18 h, la biblioteca de Porto Cristo acollirà Cleòpatra, una obra de teatre per a tots els públics que revisa l'obra de Shakespeare amb el filtre del clown.

Una altra de les exposicions d’aquest cicle es podrà veure a partir del 25 de març a la sala d'exposicions del Complex s'Estació. Els artistes Elena Sierra, Pilar Salas i Eder Mol presentaran Fluids, que romandrà en aquesta nova sala de gestió municipal fins dia 21 d’abril. Dia 1 d’abril a les 20 h, l’auditori del Conservatori Municipal de Manacor acollirà la projecció del documental Marina Abramovic. La artista está presente, fet que servirà per reflexionar sobre la performance artística.

El 7 d’abril a les 18 h, el Centre de Cultura de Porto Cristo acollirà la projecció de la pel·lícula d’animació per a tots els públics El futur és femení. I dia 21 d’abril a les 17.30 començarà el taller de creativitat en família a la biblioteca de Porto Cristo per celebrar el Dia del Llibre.
La música arribarà al Claustre de Sant Vicenç Ferrer dia 21 d’abril a les 20 h amb el concert Jaume Tugores: El so del cinema italià. I dia 23 d’abril, a partir de les 11 h. les criatures del fons de la mar es passejaran pel moll de Porto Cristo i donaran pas al contacontes De mariners, peixos, barques i d’altres coses salades. El mateix dia al Claustre de Sant Vicenç Ferrer el Circ Bover i els seus “boverins” representaran l’espectacle Biblio Mòbil.

El 25 d’abril a les 20 h a la biblioteca de Manacor el periodista cultural i professor d’Història de la UNED, Francesc M. Rotger, pronunciarà la conferència “De Ramon Llull a Obi-Wan-Kenobi passant per Merlí i Gandalf”. Dos dies més tard, dia 27 d’abril a les 19.30 h a l’Espai Na Camel·la tendrà lloc un fòrum a partir de diferents curtmetratges: L'art com a eina d’apoderament i Les dones com a creadores i transformadores socials. Dia 28 d’abril, a les 18 h el Centre de Cultura de Porto Cristo acollirà l'espectacle per a tots els públics Carretó de Contes, que presenta la companyia Festuc Teatre.

El 29 d’abril a les 19 h es presentarà el documental Dancing Beethoven al Teatre de Manacor, que comptarà amb la presència de la seva directora, Arantxa Aguirre, just un dia després de la seva estrena a l’Estat. Dia 5 de maig l’experta en promoció de la lectura presentarà Laboratori de lectura: fredericK, de Leo Lionni, un taller familiar que es desenvoluparà a la Biblioteca i requereix inscripció prèvia.

Les arts plàstiques tornaran a agafar protagonisme a partir del 6 de maig a les 19 h amb la inauguració de la ii Exposició Internacional de Pintura al Pastel, que es podrà veure fins el 20 de maig a la Sala d'exposició del Complex s’Estació. I l’art sortirà al carrer dia 13 de maig amb la Mostra d’escultura al Carrer i la Música i teatre al Carrer que enguany s'escamparan pel centre de Manacor durant tot el dia.

Dia 19 de maig les activitats familiars tornaran a la biblioteca de Porto Cristo amb el taller creatiu “decoram la biblioteca”, que requereix inscripció prèvia. I per acabar amb el cicle Art, Cinema i Cultura el guionista i escriptor Michel Gaztambide premiat amb un Goya impartirà un taller de guió cinematogràfic a la Institució Alcover.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100