El Campus Rock Manacor fa pujar a l'escenari el talent de 42 joves amb ganes d'aprendre dels professionals de la música
Un concert al teatre servirà per tancar la vuitena edició del campus.
Manacor i el Conservatori Municipal acullen per vuitè any consecutiu el Campus Rock, “un projecte consolidat que iniciàrem fa vuit anys i que consisteix en un cap de setmana intensiu en què músics professionals i joves amb ganes de desenvolupar el seu talent musical conviuen, aprenen i s’ho passen molt bé”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera, durant la benvinguda que s’ha fet als participants del Campus Rock d’enguany. amb l’objectiu de preparar un repertori de grans èxits del rock

Els més de quaranta joves músics que formaran part del VIII Campus Rock Manacor durant els dies 9, 10 i 11 de febrer estaran en contacte directe amb els músics professionals Toni Xuclà (Menaix a truà), Marc Grasas (Nua), Jimmy Piñol (Lax ‘n’ busto), la cantant La Cris o el músic manacorí Toni Nadal. Amb ells, els joves es divideixen en diferents formacions de rock. Bateries, guitarres, baixos, instrumentistes de vent o teclistes faran feina tot el cap de setmana sobre un repertori de cançons de Bob Dylan, Police, Stevie Wonder, balades dels grans clàssics del rock, cançons emmarcades dins el Pop llatí o el rock dur. A més els participants podran arranjar algunes cançons escrites pels joves músics.

Durant tot el cap de setmana, els joves músics assajaran i afinaran el repertori que diumenge horabaixa oferiran en el concert de clausura. A més, diumenge dematí, alguns dels compositors musicals més joves de Manacor presentaran les seves pròpies cançons al Campus Autor, una secció del Campus Rock que intenta estimular la composició de noves cançons entre els joves. Entre tots els músics professionals que formen part del VIII Campus Rock se seleccionaren tres composicions, que s’arranjaran i arreglaran per interpretar-les en el concert del vespre.

Els autors d’aquestes tres composicions inèdites optaran a enregistrar les cançons i també un vídeo musical, juntament amb els autors seleccionats en els Campus Rock que enguany s’han celebrat en altres municipis. Un jurat s’encarregarà de triar les tres millors obres de compositors joves del 2018. En aquest sentit, el Campus Rock Manacor ha aportat bones obres i bons compositors. Si el 2015 varen ser Carme Gibanel i Toni Nadal els que varen poder enregistrar la cançó “Closer to you”; el 2016 va ser Joan Sebastià Sansó qui va guanyar aquest privilegi amb la seva composició “No sé què fer”.

Amb tot, serà el concert de clausura del VIII Campus Rock Manacor, que se celebrarà diumenge, on es tornarà a demostrar que el talent dels joves músics és immens i que la seva capacitat d’aprenentatge és digna de pujar a qualsevol escenari. Les diferents activitats del Campus Rock han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Manacor, la Fundació SGAE, l’Obra Social la Caixa, House of rock i Can Sant l’Associació per al Diàleg i la Música.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100