Centenars de persones surten disfressades a participar en les Rues de Carnaval de Manacor i Porto Cristo
L’animació i les disfresses s’escamparen durant tot el cap de setmana al municipi
El carnaval de Manacor s’ha fet sentir ben fort pels carrers i les places de Manacor. La nit de dissabte la plaça Ramon Llull, es va transformar en un decorat de discoteca que concentrà música de tots els temps, atraccions, caricatures gratuïtes i paradetes que oferien delícies per menjar. I és que des de l’Ajuntament “hem preparat un programa que vol convidar tothom a participar en aquesta gran festa de colors i fantasia per omplir com cada any els carrers d’alegria i disfresses”, ha explicat el regidor de festes, Mateu Juan.

Dissabte dia 2 les 18.30 h les disfresses es varen concentrar a la plaça del Palau i seguint el ritme de la batucada Manafoc tothom va desfilar fins a la plaça de Ramon Llull. La Gran Festa de Carnaval va començar amb l’arribada de la batucada i a les 20 h varen començar les actuacions de discjòqueis, l’ animació, els efectes musicals, audiovisuals i d’il·luminació. A més, les paradetes de menjar per finançar viatges d’estudis i causes solidàries s’han concentrat davall la pèrgola de la plaça i han servit per recuperar energies a tots els assistents.

Porto Cristo va celebrar la Rua diumenge dia 3 al capvespre. La cercavila va sortir a les quatre del capvespre de la plaça de ses Comes. Les freses i la desfilada varen arribar fins al passeig de la Sirena, on els participants de la Rua trobaren molta música i l’animació dels Spaguetti Yeyé.

Divendres dia 1 de març, el dia de les Illes Balears, també hi va haver festa a la plaça de Ramon Llull de Manacor. L’actuació del grup d’animació Spaguetti Yeyé encalentí els motors per a la ballada popular amb el grup Esclafits i Castanyetes, que va omplir de gent, de ball i de tradició la plaça.

Més festa
Els Darrers Dies, però, només acabarà oficialment amb l’enterrament de la sardina, dimarts dia 5 de febrer. A Manacor la comitiva “funerària” sortirà a les 19.30 h de la plaça del Convent per arribar a la plaça de sa Torre, on se celebrarà una sardinada. I a Porto Cristo, també dimarts dia 5, el Centre de Cultura acollirà la “capella ardent” en honor a la sardina i des d’allà a les 19.30 h sortirà la comitiva que enterrarà la sardina a la platja. I per acabar tots els participants a aquest acte podran degustar les sardines torrades que serveixen per posar el punt i final a aquestes festes.Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100